Fy faen for en fet konsert! Jeg hadde tre mål for kvelden – 1: Bli respektabelt drita – 2: Kjøpe en t-skjorte – 3: Ha det gøy. Alle målene ble oppnådd med glans og det skyldes ene og alene Truckfighters.

Jeg var vel en av de som har hørt om Truckfighters, men ikke hørt noe særlig Truckfighters. Etter noen runder på youtube og spotify, så jeg at bandet har gitt ut tre album og skal gi ut ny skive i januar. En liten smakebit er ute i form av Chairman-EPen. Truckfighters på plate er ganske imponerende. De greier å kombinere rå fuzzorientert rock (sniker meg unna stonerstemplet, slik at jeg ikke får en Josh Homme-reaksjon) og roligere partier med harmoni. Live er bandet som et godstog som pløyer gjennom setlista uten mye pauser, og de er energiske som faen også. Det er hopp og sprett, fremfor å stå stille og se på conversene. Gitarist Dango er kun iført shorts mens han spiller. Han spinner rundt på scenen og går også ute blant publikum. Dette er morsomt for alle, og ikke minst et pluss for de kvinnelige fremmøtte studentene som har hatt nesa begravd i pensumbøker og ikke har hatt tid til hoppekosing.

1458561_10151755393017019_869695710_n

Truckfighters ruler! Kaja Aarskog er fan!

Da bandet går av scenen blir de møtt av trampeklapp og rop om mer show. De leverer et ekstranummer, og helga kom tidlig denne uka. Bandet beviser at de i likhet med enkelte andre band ikke trenger å finne opp kruttet på nytt, bare lage jævlig bra låter og ikke minst KNUSE live. I tillegg passer bandet perfekt til en venue som Hulen, Bergens beste etter min mening.

Gjør deg selv en tjeneste og sjekk dette bandet ut, og ikke minst den underholdende dokumentaren om bandet. Knalltøft!

Hovedbilde: Kristoffer Øen.