Tonsofrock

I dag, torsdag 18. juni, buldrer det løs i Halden når Tons of Rock åpner sine smijernsporter på Fredriksten Festning. Fjorårets debutfestival var en gedigen suksess, både for arrangører, publikum, artister og presse, og i år er det bare å glede seg enda mere, sjekk denne line-upen: In Flames, Opeth, Venom, Gojira, Dunderbeist, Seigmen, DumDum Boys, Black Debbath, Kreator, Testament, Graveyard, Mayhem, Parkway Drive og selveste Twisted Sister! Dette er snacks for halvgamle kærer og kvinns!

Vi prata med festivalsjef Svein Bjørge tidligere i år, og i går tok vi en prat med Jarle Kvåle for å sjekke om alt var klart for å slippe inn hordene av tynnhårete hardråkkare:

Dagbladet gav dere terningkast 5 i sin kåring av årets beste festivaler, og det FØR noen av festivalene var gått av stabelen! Hvordan takler dere forventningspresset?

Det er selvsagt svært hyggelig at Dagbladet liker programmet vårt. Vi tar det som et klapp på skulderen i innspurten og jobber alt vi kan inn mot festivalen for å gjøre den til en best mulig opplevelse for folk.

Dere søkte etter 400 frivillige, hvordan gikk rekruteringa?

Vi har fått med veldig mange, og disse er helt uvurderlige for å gjennomføre en festival. De er navet som sørger for at man kan gjennomføre slike festivaler.

Ikke kødd med vaktene på ToR!

Ikke kødd med vaktene på ToR!

Dere har mange store/gamle navn på line-upen. Har dere fått noen sære krav og formaninger fra disse?

Nei det ser stort sett veldig bra ut. Vi har god dialog med alle bandene. Banda som spilte her i 2014 var svært fornøyde, og vi fikk mye skryt av band som Slayer og Volbeat. Nå håper vi at årets band blir like fornøyde.

A.J. Pero i Twisted Sister døde i mars. Fryktet dere at bandet måtte avlyse?

Det gjorde vi selvsagt. Det var jo en fryktelig tragisk hendelse, men vi er svært glade for at bandet kommer og gjør de planlagte konsertene. Bandet har jo nå annonsert at de skal gi seg i 2016, så dette kan bli siste sjanse til å oppleve dem på norsk jord.

Plass mange meter fett hår!

Plass til mange meter fett hår!

Hva slags publikum forventer dere til årets festival? Programmet oser jo ikke akkurat av ungdommelighet (men masse kvalitet)! Hvilke band tror dere vil trekke det yngste publikumet?

Vi prøver å ha et variert publikum, og håper at det blir variert aldersgruppe som i fjor. Et band som Parkway Drive trekker helt klart den yngre garde, og det gjør også band som In Flames & Gojira.

Hvordan arter forberedelsene seg i år i forhold til i fjor? Hva har dere lært etter debuten?

Vi har lært enormt mye, og det er mange her som har svært nyttig erfaring fra fjoråret. Festival er alltid uforutsigbart, og det dukker stadig opp utfordringer, men vi har et team og frivillige som er svært engasjerte og legger ned en enorm innsats.

Hvor mange regnponchoer har dere kjøpt inn?

Vi håper vi kommer til å bruke dem minimalt!

Tons of Rock åpner i kveld, og holder det gående til lørdag! Sjekk hele programmet på tonsofrock.no!

Av Håvard Margido Aspen