tonsofrock3Åkei, jeg gleder meg til Tons of Rock. Jeg er såpass uproff at jeg kan innrømme det. Jeg er ikke noen blasert rockejournalist, jeg er bare en skarve musikkelsker som skriver litt innimellom (men kaller du meg «blogger» så får du en støvel i glyfsa!), så jeg kan si sånt. Greit, det er i Halden, men siden Bergenfest ikke klarer å hoste opp hverken pressepass eller noen særlig interessante artister (bortsett fra Ghost, men de spiller på Tons også), så blir’e Halden på meg i år. Dit kommer altså Black Sabbath og Alice Cooper, Megadeath og Ghost, Raga Rockers og El Caco, The Dogs og Black Debbath, Rival Sons, Hedvig Mollestad Trio, Krakow og en haug med masse andre knalltøffe artister! Et band som jeg gleder meg stort til er Stavangerbandet Kal-El som vant festivalens bandkonkurranse i sammarbeid med musikkmagasinet Rockman hvor publikum kunne stemme på 10 band (av 130 påmeldte!). Kal-El fikk over 18 % av stemmene og vant soleklart, til tross av at noen hacka avstemninga den nest siste dagen.

Kalel– Vi er ydmyke og stolte over at så mange har stemt på oss, og vi er ganske fornøyd med at «folket» mener vi fortjener denne gig’en, sier vokalist Ståle Rodvelt til Ruzt. – Denne jobben her er vel i PR-sammenheng like mye verdt som et år turnering for oss, så dette er noe som skal tas vare på og ikke minst nytes til fulle. Om vi driter litt i janteloven, så mener vi selv at vi er gode nok for en slik festival. Håper flere mener det samme etter showet neste fredag!

Kal-El har spilt beinhard doom-hardrock i noen år nå, og debuterte i 2013 med Pakal, en knallsterk førsteutgivelse med smak av ørkensand, brennevin og tunge gitarer. Siden har de jobba knallhardt med turnering og spilling, men gigen på festningen neste uke blir den største så langt i karrieren ifølge Ståle: – Vi har et par episke Musikkfest Stavanger-opplevelser med stinn brakke (Tau scene tar vel 5-600, og Nytorget hadde vel 1000+), men ingenting i nærheten av dette. Håper vi gjør såpass god figur at de mindre festivalene slik som 1001watt, Høstsabbat og Malakoff gir oss en sjanse når de booker neste år.

Bandet har en dritbra oppfølgerplate i bagasjen; Echosphere har fått gode anmeldelser både hjemme og utenlands, og er et friskt pust i stoner-landet, med tekster om verdensrommet og sånt, og riff som sitter i veggene lenge etter at siste fuzz-tone har lagt igjen et snev av tinnitus i hodet ditt. Selv har jeg enda ikke fått høre dem live, men gleder meg altså til sci-fi-showet deres treffer folkemassene på Tons of Rock.

Kal-El blir ofte sammenligna med Black Sabbath, men bandet rekker ikke å få med seg Ozzy og hans kumpaner på torsdagen. Men han gleder seg til både Alice Cooper og Ghost: – Men vi gleder oss til SIXX:AM og El Caco også, sier Ståle. – Får vi mulighet, så er Mork og MGLA også på lista. Men aller høyest rager Megadeth!

Men til og med rockere kan bli starstruck:

– Vi håper vel også litt inni oss at muligheten for å treffe noen av disse backstage er tilstede. Ser for meg at en selfie med enten Nikki Sixx, Alice Cooper eller kansje Papa Emeritus hadde vært et fett minne!

Jeg ønsker Kal-El lykke til, og lover å komme med rapport fra både konserten deres og mange andre under årets Tons of Rock (og håper selvsagt på en selfie med Cooper sjøl)!

Av Håvard Margido Aspen