72dpi

Prosthetic Records

Release: 21. Januar

Stilpoeng: 5/6

Det er et mylder av band innenfor post-metal og doomsjiktet. Hvis man holder seg til de to sjangrene så er det også mange band som velger å gi ut instrumentale skiver til varierende hell. Det er en fare for at det blir for repetetivt og for min egen del kjedelig. Tempel fra Arizona har med skiven On The Steps of The Temple gitt oss et hederlig unntak.

Duoen Ryan Wenzel(gitar/synth) og Rick Corle(Trommer) startet bandet i 2003 og ble signa på Prosthetic Records i november 2013. De har brukt tre år på debuten deres, On The Steps of the Temple. Det er lang tid, men det er kanskje her noe av hemmeligheten ligger. Platen er instrumental og den er eksperimentell, men platen har et jævlig tydelig fokus. Det er nesten slik at når du endelig har fått tak på et moment som repeteres, så skifter de sinnelag og stemning. Det er nettopp dette som bærer skiva og som gjør den så bra. Selv med låter på over ti minutter, så blir jeg ikke rastløs. Jeg blir sittende for å høre mer og den tyngden og melankolien som er gjennomgående for skiven treffer meg i hjertet.

Tempel - band image

En annen ting duoen mestrer ypperlig er låtoppbygningen. Det starter med et tema som enten brått eller glidende går over i noe annet. Låtene avsluttes enten med brutalitet eller med en søt melankolsk sødme. Hva eksperimentering angår, så er det ikke slik at du blir totalt overrasket av platen On The Steps Of The Temple. Det mye av det du kan forvente av en plate innenfor sjangeren, men du har noen krumspring innenfor proggen også. Poenget er at det har blitt gjort på en ekstrem kul måte og med stor dyktighet av bandet Tempel. Noen ganger må man bruke tre år for å det til skikkelig og On The Steps Of The Temple er et bevis på akkurat det. Mine personlige favoritter på platen er åpningsporet Mountain, The Mist That Shrouds The Peaks og Rising From The Abyss.

 

On the Steps of the Temple