phonofestivalenPå torsdag som var iniviterte Phonofestivalen, Studentradioen i Bergen sin helt egne musikkfestival til eklektisk musikkglede på Landmark.

Slutface. Foto: Jarle H. Moe http://www.jarlehm.com/

Slutface. Foto: Jarle H. Moe http://www.jarlehm.com/

Det første jeg kunne konstantere da jeg steg inn på Landmark var den totale mangel på publikum. Da jeg kom var det kanskje 8 stykker i lokalet. Det kom heldigvis litt fler folk etterhvert. og innen Slutface fra Stavanger skulle begynne var det en intim liten gjeng på kanskje 20 stykker. Bandet viser fra første stund  at de er vanvittig tighte og veløvde og trakterer sin pop-rock ganske så upåklagelig. Problemet for meg er at det er rett og slett ikke min greie. Som er synd for meg og ingen andre for de er skikkelig  flinke på det de gjør.

Etter Slutface gikk det litt folk, og noen nye kom før det var klart for Haust. De starter med den repetitive og suggerende låten «Fall» fra fullengderen «Bodies» som kom i fjor og standarden settes med en gang. Vokalist Vebjørn Guttormsgaard fremstår som mer sinna og hatsk enn de fleste i gamet der han gestikulerer og snerrer til oss. At publikum er tynt ser ikke ut til å plage bandet som mater ut stødige riff og  dårlig stemning (i positiv forstand).  Setlisten for kvelden  er kort og nesten så vidt jeg vet utelukkende fra nyskiva som har en mørk, seig og vond stemning men samtidig mye rock’n’roll-spirit. De to siste gangene (denne gangen inkludert) jeg har sett Haust i Bergen, har det vært med et ufortjent lite publikum da de helt klart er et av Norges beste piggtrådband, noe de beviser også i kveld. Fans som har fulgt Haust lenge ville sikkert gjerne hørt eldre hits som «Ugly Fucking Oslo» og «Skate Rock» Men med tanke på lokalet og stemningen passer kveldens setliste veldig bra. Bandet avslutter konserten med «Peephole Maze», også fra «Bodies» og takker for seg.

Haust. Foto: Jarle H, Moe http://www.jarlehm.com/

Haust. Foto: Jarle H, Moe http://www.jarlehm.com/

Så var det tid for kveldens store overraskelse i form av det unge bandet Baby In Vain fra Danmark.  Mange ganger i fortiden har Phonofestivalen tatt meg på sengen med booking av band jeg ikke viste at jeg likte. Dette var årets band i den kategorien.

Bandet spiller en fin miks av grungete bluesrock, stoner og indy, akkurat passe skranglete. De viser spilleglede og dyp innlevelse  og konserten er rett og slett oppslukende. Det leveres låt på låt med tunge riff og fet attitude.  Jeg håper jeg får sett de igjen.  Da jeg kom hjem fra kvelden kunne jeg konstantere at de allerede har en del hype i danmark. Jentene har spilt på blandt annet Roskilde og har åpnet for grungikonet Thurston Moore som også skal ha latt sin elsk på bandet, så fremtidsutsiktene er lyse.

Baby In Vain. Foto: Jarle H, Moe http://www.jarlehm.com/

Baby In Vain. Foto: Jarle H. Moe http://www.jarlehm.com/

Alt i alt en veldig trivelig og kvalitetsfylt phonotorsdag på Landmark. På tross av slunkent publikum.

Av Audun Tvetene Sæther