NY LOGO – NY NETTSIDE

FB-cover (2)

Ny logo designet av Kåbe Herregaard

Ny logo designet av Kristen B. Hus

For ett år siden starta vi opp Ruzt.no som et alternativ til den tabloide musikkpressen. Der VG gir deg intetsigende intervjuer og Dagbladet gir deg tabloide portretter, ønsket vi å gi deg ærlige intervjuer av band og artister som vi sjøl digger. Vi hadde bare to krav: vi skulle kun skrive om ting vi liker, og det måtte være noe fuzzgitar involvert. Vi fiksa en logo i paint, etablerte et foretak å registrere nettsida på, og la ut den første artikkelen 9. september 2013. Dette var meldingen som ble lagt ut på Facebook:

«Ruzt.no er en nettside tuftet på de nedslitte restene av radioprogrammet Fuzz som gikk på Studentradioen i Bergen fra 2007 – 2013. 

Etter å ha fått ørene til bergenske studenter til å blø hver onsdag i seks år, har vi nå skrudd av mikrofonene for godt og utstyrt oss med datamaskiner med internettilkobling! Velkommen til det 21. århundre!

Vi har god erfaring med både seriøs musikkjournalistikk og gonzo-reportasjer på fylla. Vi er høylytte, harry og hårete, og stolte av det!

Hvis du vil lese om bråkete musikk, blodige filmer, alternativ kultur og politisk ukorrekt faenskap, bør du like FB-sida vår, og sette Ruzt.no som startside i Netscape!»

Gammel logo snekra i paint

Gammel logo snekra i paint

Det siste året har vi skrevet plateanmeldelser, intervjuer, topp 10-lister og konsertomtaler av band og artister så forskjellige som Mayhem, Bare Egil Band, Hjerteslag, Major Parkinson, Oslo Ess og Motorpsycho. Fellesnevneren for alle disse er at det er tøft, og vi digger dem!

Men det er en ting vi ikke har, og det er penger. Facebook og Google krever at vi betaler dem for at vi skal dukke opp i newsfeed og søkeresultater, men det kan de bare drite i, så derfor er vi avhengig av at folk liker, deler og prater om oss for at vi skal få et større publikum! På et år har vi klart å skramle sammen 266 likere på Facebook (og vi elsker dere alle sammen), men har hatt over 22000 lesere på nettsida, noe vi synes er stas!

Akkurat nå er vi 4-5 stykker som skriver på mer eller mindre fast basis, men vi tar gjerne imot flere bidragsytere. Dersom du, eller noen du kjenner, kunne ha lyst til å skrive om favorittplata di eller intervjue puddelrockidolet ditt, så er lista lav hos oss! Ta kontakt!

De neste året (og forhåpentligvis flere år framover) lover vi flere intervjuer med norske og internasjonale artister, flere konsertomtaler, mer banning og enda mer lensmannshat! Men først markerer vi ettårsjubileet med ny logo fra vår mann i Multipleks design og nye nettsider!

Rock on!

textur1024