David Toska og brillebanden

David Toska og brillebanden

Hønefoss-trioen Captain Kill sendte en epost til Ruzt-redaksjonen og inviterte på konsert og gratis øl på Betong neste torsdag, men siden Ruzt-redaksjonen stort sett holder til i Bergen, ble dette litt langt å dra for en pils. Men jeg kunne da ta meg tid til å sjekke ut musikken i det minste! 

Bandet består for tiden av Reidar Standahl Håndstad, Daniel Vassdal Odda og Bjørn-Arne Karlsen, hvorav førstnevnte er et relativt nytt medlem av bandet. Tidligere spilte Odda og Karlsen som en ren tromme/bass-duo, og det er disse to som utgjør kjernen i lydbildet på deres første plate, Vanilla Gorilla. Captain Kill 02Plata er ei knalltøff rockeskive med referanser til QOTSA og Motorpsycho, og det noe begrensende bass/tromme-oppsettet føles absolutt ikke begrensende på denne skiva! Det dundrer og rocker og bråker og herjer i ett kjør, med unntak av en liten ballade som har sneket seg inn i midten. Jeg tror likevel at det vil dundre og rocke og bråke enda mer med et ekstra bandmedlem, og det blir spennende å følge med på hvordan lydbildet til gjengen vil utvikle seg framover. 

For de som er så uheldige å bo på det sentrale Østlandet, anbefales det iallefall å stikke på konsert på Betong og få med seg Captain Kill!

Sjekk ut plata på Spotify, iTunes og Wimp!

Av Håvard Margido Aspen