image002Pil & Bue – nok et band som jeg ikke fikk høre om før de gir ut sitt andre album. Men for et album! Indie-shoegaze-rock-prog kalles det visst det de spiller, duoen fra Nord-Norge, dette ubestemmelige, kalde geografiske område under Trøndelags skygge, men jeg er, som faste lesere vet, noe enklere i min musikkvitenskaplige tilnærming, og beskriver dette som «rock». Og ikke bare sånn vanlig rock, men rock som rocker! Jeg skulle gjerne si at Pil & Bue rocker balle, men siden tematikken på plata med den nydelige tittelen Forget The Past, Worry About The Future er «undertrykte kvinner verden over», burde jeg kanskje ordlegge meg annerledes for en gangs skyld. Pil & Bue rocker pupp! Tja… Kanskje det funker. Jeg vet ikke. Vi får følge med på kommentariatet. Uansett, Pil & Bue rocker som faen, med hardtslående hard rock (men altså ikke hardrock) med smell og utadvent aggresjon (jeg har aldri forstått meg helt på shoegaze. Er Pil & Bue shoegaze? Burde det ikke være mer innadvent da liksom?) og tekster med mening! Og at det er en duo er absolutt ikke merkbart, med en genial øs-pøs-barytongitar med full vreng traktert av finnmarkingen Petter Carlsen i kronisk volumkonkurranse  med de maniske trommene til Bodøværingen Aleksander Kostopoulos, og en fantastisk vokalprestasjon av nevnte Carlsen på toppen av sølekaka. Det er sikkert flere lag med produksjonsjuks her, men det driter jeg i, for det låter fett!

Hør på singelen «No Is The Answer» eller forhåndsbestille plata som kommer på fredag. Intervju med bandet kan du lese her!

Terningkast: En hel pupp og en to halve baller (eller omvendt)!

Av (beklager alle parentesene (men jeg liker parenteser)) .