12821452_1150633578282661_2408094499863444299_nJeg elsker av og til Oslo Ess, og av og til hater jeg de. Jeg elska Bilsett Stadion, jeg hata unplugged-skiva. Jeg elsker at de lager kommersiell pop-punk på norsk, jeg hater det når de nærmer seg Åge Aleksandersen (men jeg elsker Åge). Jeg elsker når de bretter opp ermene og viser finger’n til kreti og pleti, jeg hater når gamle kjerringer på 50 synger med på Caroline. Og jeg vet ikke helt hva jeg synes om OnkelP, men han er jo sikkert kul. Nå er det jo sikkert inn å hate Oslo Ess blant ekte punkere, men heldigvis er jeg bare en sånnen som liker punk uten å måtte kalle meg punker, så stort sett lar jeg det bare gå og digger «simplifisert punk» som PK-Bjarte kalte det for to år siden. Jeg elsker Bjarte også, stort sett.

IMG_8100_3_foto_Daniel_Pedersen_PunkRockPhoto

Oslo Ess er nå ute med sitt fjerde studioalbum «Konge Uten Ei Krone» i kjent Oslo Ess-stil, men de har visst økt tempoet litt, ifølge bandet selv. Og joda, det går nok i snitt en smule fortere enn på tidligere plater, men det er fremdeles ikke hardcore de driver med! De har i tillegg til litt småkjapp pop-punk klart å presse inn ei ska-låt og en kassegitarballade, noe som viser at bandet fortsatt ikke er redde for å skli litt inn og ut av forskjellige stilarter, uten at det skader hverken bandet eller lytteopplevelsen.

osloess_konge1I kveld spiller altså dette energiske bandet på Garage, noe som garantert blir en storartet opplevelse for de som trekker ned i kjelleren på Bergens kuleste rockescene! I tillegg skal altså gjengen signere plater og henge ut på Apollon akkurat i leggetid for ungene mine, men dere andre kan jo stikke innom og si hei (dere ekte punkere kan jo stå utenfor Legal og spøtte litt i asfalten)!

Og så holdt jeg på å glemme at fantastiske Eurotrash er oppvarmingsband, et band som er minst like skamløst California-punkorientert som aftenens hovedband, men som nailer det som faen! Bare les anmeldelsen av debutplata «Live Slow, Die Old» her!

Sjekk ut «Konge Uten Ei Krone» på Spotify eller Tidal eller hva du nå enn bruker!

Eller bare kjøp den på Apollon i kveld!