YUMA SUN – ANOTHER DAY

Yuma Sun - Another day

Yuma Sun – Another day

3:10 to Yuma er en av de beste westernfilmene som er blitt laget etter at Sergio Leone stakk seksløperen ned i hylsteret for siste gang i 1971. Filmen, med Russel Crowe og Christian Bale i hovedrollene ble nominert til 2 Oscar, blant annet for beste originalmusikk. Dette skal dog ikke handle om film, men om prisverdig musikk!

Bergens-baserte Yuma Sun har i sin korte karrière rukket å varme opp for Kaizers Orchestra på deres avskjedskonsert i Bergen, spilt på flere festivaler, og høstet masse lovord for deres debutplate som kom i fjor, Romanza.

YumaSun2Nå er de klar med ny singel på støvete vinyl: «Another Day» fra den kommende plate «Hell», b/w «Could This Be Hell?» fra fjorårets Romanza. Dette er innspilt med den bergenske lokalhelten Yngve Sætre (jadda, han er egentlig fra Ørsta) i Duper Studios, og som vanlig leveres det kvalitet av ypperste klasse fra Sætre. Yuma Sun høres ut som de skitneste røverne vest for Mississippi, og jeg må tømme ørene for sand etter å ha hørt to låter. Og nei, dette høres ikke ut som Crazy Horse eller Black Crowes. Det høres ut som Brødrene Dalton har starta band med Angel Eyes på vaskebrett! Det høres ut som svartkrutt og tequila blanda sammen i hatten til Ennio Morricone! Jeg må nok bare innrømme at disse gutta har gått meg hus forbi med sin første plate, men nå har de fått min fulle oppmerksomhet!

Og til dere som er så uheldige å bo på Østlandet: torsdag 17. oktober spiller Yuma Sun på The Crossroad Club, og 19. oktober sparker de inn saloon-dørene på Martins i Lillestrøm!

Sjekk ut Yuma Sun på Spotify, og kjøp plata, ellers får’u deg ei kule i hatten!

Av: Håvard Margido F. Aspen

Foto: Hallgeir Olsen http://johannasvisions.com/

Foto: Hallgeir Olsen http://johannasvisions.com/