RAGA ROCKERS MED NY PLATE

1010386_10151559232116586_96676137_n«Ny Raga-skive snart ute!! Musikk og tekst som sammen gir bakoversveis ;-)» står det på Raga Rockers sin Facebook-side, en side som ikke ser ut til å bli oppdatert av hverken M. Krohn eller noen av de andre i bandet. Jeg sjekker www.ragarockers.no/ for utfyllende info, men siste nytt der er fra 2. februar i fjor, og handler om forrige skive som var liveplata «Fritt Liv». Men nå ser det altså ut som om det er noe nytt studiomateriale på vei, og siden Garage annonserer at bandet skal spille i Bergen førstkommende fredag (15. november hvis du leser dette seinere), er det på sin plass å sende ut en epost til sjefs-Raga Michael Krohn og stille noen betimelige spørsmål!

Foto: Vidar Kolstad

Foto: Vidar Kolstad

Når kommer plata?

Vi satser på å få gitt den ut 27.desember, når butikkene åpner igjen i romjula, så folk kan ta møkkaskivene de fikk til jul og bytte til noe med substans.

Hva kan vi forvente oss? Er det samme gamle Raga (som vi elsker), eller har dere frika helt ut, modernisert sounden og begynt å synge på engelsk?

Den nye plata er meget variert. Litt pop, litt rock, og noen greier som lyder litt jazzete.
Sikkert vanskelig å svelge for folk som er litt trange i nøtta og forventer at Raga skal stå på stedet hvil, men for frisinnede musikkelskere tror jeg det blir en åpenbaring.

 

Deres forrige studioalbum fra 2010 fikk et par stygge terningkast av enkelte publikasjoner. Har Raga tatt noen grep for å rette opp i det dårlige inntrykket fra «Shit Happens», eller gir dere faen i kritikerne?

Fikk ikke med meg at Shit Happens fikk så negativ kritikk som du antyder, men jeg fikk inntrykk av at de fleste mente at skiva før var bedre. Jeg personlig liker Shit Happens bedre, men det er jo en smakssak. Når det gjelder kritikere har jeg ikke noe imot at de er kritiske hvis de har peiling. Men inkompetente folk med makt irriterer meg.

65929_379911858775559_1325762383_nFacebook- og nettsidene til Raga Rockers er triste greier. Hvorfor følger dere ikke med på nett-trenden? Er dere SÅ old school at dere synes flyers og plakater er det beste? Er dere ikke redde for å forsvinne fra bevisstheten til publikum når andre band og artister bombarderer verdensvevens brukere med info, musikk, videoer, personlige turnébilder osv?

Vi kunne sikkert vært mye bedre på sånne nettgreier, men vi er vel for gamle og late til å utnytte det bedre. Jeg synes det er en kul greie. Alt som bryter ned monopolene til media er positivt etter min oppfatning.

deLillos (som dere ofte grupperes med som en av «De 4 Store», sang i låta «Om og om igjen» som kom ut i fjor følgende: «Raga vil gi seg, vil helst være hjemme, og det kan vi ikke helt forstå. For skiltet mot scenen viser oss veien som vi er nødt til å gå.» Har dere tenkt å gi dere, eller farer Lillo-Stenberg med løgn?

Jeg sa i et intervju en tid tilbake at det ikke vil bli mer turnering med Raga. Men en og annen jobb i ny og ne er ok hvis tilbudet frister.

Artikkelforfatteren bor faktisk i Michael Krohns gate i Bergen!

Artikkelforfatteren bor faktisk i Michael Krohns gate i Bergen!

Har du hørt låta, og ble du fornærmet?

Neida, jeg ble ikke fornærmet. Han kan mene hva han vil for meg. Raga og deLillos er gamle kjenninger. Vi går ut og spiser og tar oss en fest etterpå hvis vi treffes når vi er på veien.

Hvor mye skal dere turnere med den kommende plata? Blir det alle avkroker i landet, eller bare noen strøkonserter her og der?

Vi spiller Bergen, Trondheim og Oslo før jul. Har ingen konkrete planer utover det. På disse konsertene kommer vi til å spille noen av de nye låtene, men også låter fra hele karrieren med den skitne sounden vi dyrker for øyeblikket.

Så da, kjære leser, er det bare å komme seg på konsert, og passe på å sjekke åpningstidene til din favorittplatesjappe i romjula, så du får spilt litt skikkelig musikk på nyttårsfesten din! 

Av Håvard Margido F. Aspen972183_10201074681778938_1383026365_n