LukeElliot-DressedForTheOccasion-2400x2400

LUKE ELLIOT MED ÅRETS DEBUTALBUM!

Han har visst gått som en farsott over lander, Luke Elliot, uten at jeg har fått det med meg. Helt siden han kom seilende på et dampskip fullt av krøtter, rotter og rom over Atlanteren en gang i fjor vinter, har han høstet lovord og hyllester over en lav sko. Sjekk bare disse hårreisende positive omtalene, sakset rett ut fra presseskrivet:

– Jeg snakker om den typen talent som overbeviser alle i det øyeblikket han eller hun åpner munnen eller vrenger ut en solo! – Knut Schreiner

– You may call it song; I call it the sound of life. Roy Jacobsen

– The first time I heard Luke’s voice; I knew he was super talented. John Agnello

Ta i mot ham! Hyll ham! Elsk ham!Egon Holstad

Alt dette er blitt uttalt før artisten har rukket å albumdebutere, men konserter han har gjort i Oslo og Trondheim det siste året har visst vært av det slaget man kommer til å skryte på seg å ha vært tilstede på, skal man tro jungeltelegrafen.

Nå har altså debutalbumet «Dressed ForThe Occasion» kommet ut (iallefall i digital versjon), og et samlet norsk anmelderkorps har slengt femmere og seksere i et sånt antall at mormor ville beskyldt Elliot for å jukse i yatzy. Som vanlig er Ruzt litt seint ute (vi har da betalte jobber å ta oss av!), men faen heller, vi får vel slenge oss på rosetoget vi også da! Her kommer det:

Luke Elliot rocker balle!

Det får holde foreløpig. Du har sikkert allerede lest lovordene i Dagbladet, DN, Musikknyheter.no, Dagsavisen og alle andre plasser allerede, og fått med deg sammenligningene med Nick Cave, Tom Waits og Richard Hawley, du har sikkert lest om den sterke vokalen med sterke spor av røyk og alkohol, du har sikkert fått med deg at mannen skriver tekster som kunne vært skrevet av Bob Dylan, men følg med på Ruzt.no, for over helga legger vi ut et eksklusivt intervju med gubben sjøl!

I mellomtida kan du høre «Dressed For The Occasion» på Spotify, iTunes, iMusic, Napster, Tidal, Wimp og jeg vet ikke hva det heter lenger…