FY096LPKBT (Kosmik Boogie Tribe) kommer fra Oslo, har holdt på med rocknroll i en årrekke, og rocker som faen! Det sies at de fem gutta i bandet har jobba som både bartendere og dørvakter og jeg vet ikke hva, samt spilt i sikkert tusen andre band oppgjennom, men det er altså KBT det handler om nå, for alle penga! Dem kaller det sjøl for «primitiv rocknroll», og det skal jeg jaggu skrive under på! Dette er rocknroll i Dictators-tradisjonen, som Stones-låter i dobbelt tempo, med tekster om øl og puling og alt som er gøy! Med frontmann Morten Lunde fra Mormones og Backstreet Girls må det jo bare bli sånn. Det er en barnslig spilleglede og en umoden holdning som ligger tykt utenpå her, og er det noe norsk musikk trenger for tiden, så er det løssluppen rock uten snobberi, uten å finne opp kaka på nytt og uten tanke på morgendagen, Spellemannspris eller opptreden hos Ellen Degenerate.

Det må visst opplyses om at det er Julia Marie Naglestad som har tatt dette bildet.

Det må visst opplyses om at det er Julia Marie Naglestad som har tatt dette bildet.

Et band med tekster som «Don’t scratch your balls while cutting habaneros» får automatisk stjerne i boka fra meg, og hvis du kjøper limited edition-versjonen av plata, får du også med et glass med hjemmelaga chilisaus! Usikkert om det er noe igjen av den versjonen, men jeg skulle gjerne hatt en! Jeg synes jo egentlig sånt er idioti, men faen heller, dette er jo genial idioti!

Det kan lett virke som det er en gjeng med testosteronfylte guttunger som driver her, men det er altså godt voksne mannfolk som spiller i dette bandet. Dagens18-åringer lager jo bare tropical house for tida, så gamlingene må ta seg av rocken! Men KBT-gitarist Morten forteller at albumet er et 80% konseptalbum om verden sett gjennom øynene til en atten år gammel kvisete gutt. -Konseptet er utilsikta, det var først noe jeg fant ut når vi satt og mixa. Låtene handler om denne uidentifiserte kiddens hverdag og hans møter med øl, lim, jenter, fæle sjefer, knulling til AC/DC, mer jenter, lim, øl og så videre, forklarer Morten.

Det må jo være lov å drømme seg tilbake til ungdommen? Det gjør iallefall KBT, og jeg får seriøst lyst til å bælme øl og skalle hue i en murvegg når jeg hører på denne plata. Men det spørs hva ungene hadde sagt da…

Terningkast: Ei kasse med øl i baksetet på en Volvo 740

Av