Effektive trøndere

10606376_307715782732996_3504940711593256613_n

 

Trønder-kultheltene i Johndoe gjorde comeback i mars i år med plata «Slugger», den første hvor de faktisk synger på trøndersk. Plata ble godt mottatt, iallefall i Trøndelag, og nå har visst comebacksuksessen gått til hodet på dem, for allerede 31. oktober er neste plate klar for lansering.  Denne skal hete «Sosialt Liv», og er ifølge bandet blitt den mest kompromissløse Johndoe-utgivelsen til dags dato, og de sier at utgivelsen er «et oppgjør med alt og alle, inkludert oss selv».

– To grep er alt du trenger. Alt annet er prog, uttalte vokalist og låtskriver Jonas Skybakmoen på Øyafestivalen i sommer, og stjal sitatet rett ut av  den råtnende kjeften på salige Lou Reed.

lou-reed-chords

Forrige Johndoe-plate kom nettopp!

Forrige Johndoe-plate kom nettopp!

Plata er ifølge presseskrivet innspilt i Brygga studio i Trondheim, et studio som tidligere har spilt inn band som Motorpsycho, Cadillac og Keep of Kalessin.

Om albumet «Sosialt liv» sier bandet følgende:

– Dette er ei sånn plate vi har drømt om å lage helt siden rett før sommeren i år.

Johndoe solgte ut to comeback-konserter i Trondheim fjor høst, Oslo-konserten ble utsolgt på seks minutter, mens på Hulen i Bergen i vår var det 25 betalende publikumere.  Skjerpings Bergen!

Plata er produsert av Johndoe og mikset av Marcus Forsgren (The Lionheart Brothers, Silence the Foe, Bror Forsgren, Jaga Jazzist). Utgiver er Aiko Music. Utgivelsen av «Sosialt liv» 31. oktober vil bli fulgt opp med en rekke konserter, som annonseres senere.