De norske støycorerne i Barren Womb møter amerikansk sludgefuzz i Grizzlor og gir ut splitt-vinyl. Blir det noe bra da?

GR

Hvis du ikke har fått med deg hvem Barren Womb er enda så er det på tide å våkne. Etter at Like Rats From a Sinking Ship trakk inn årene (hah!) fortsatte duoen Timo og Tony med å blande noisepunk, black metal, country og hardcore i den gærne, nord-norske blenderen sin. Det har de gjort med imponerende suksess på et halvt dusin utgivelser nå – den kritikerroste «The sun’s not yellow, it’s chicken» 12-tommeren inkludert – og har gjestet Bergen ved to anledninger, begge gangene med fortreffelige resultat. Konserten deres på Kanalrocken i fjor sommer var også en liten maktdemonstrasjon og oppvisning i at «less is more» og at duoen definitivt er tøffere og mer bråkete enn de fleste andre.

BW2

Ska du værra me hjæm te åss å sjekk ut platesamlinga mi? Dæn e ganske stor!

 

På denne splitten fortsetter de selvfølgelig i kjent musikalsk spor; støyete og kaotisk hardcore med gammelskole-svartmetallisk vokal. Førstelåten «Blowback Mountain» er ispedd en og annen melodiøs, industriell-aktig vokallinje og er akkurat passe kort, rask og deilig. Den avløses fortreffelig av den litt mer seige, lange og oppbyggende «Hazmat Suit». Med sitt gjentagende gjennomgangsriff og kult-episke utro-solo gir nordmennene lytteren en flott overgang til sine amerikanske platepartneres sound og side av vinylen.

tumblr_ncu9hvZQ6t1ttespeo1_400

Øvingslokalet til Grizzlor. Rom for påkalling av satan til venstre.

Grizzlor stammer fra Connecticut i Amerikas Forente Stater og har pumpet ut sludgecore fra helvetes haller på et par-tre utgivelser nå. Trioen deler en forkjærlighet for gamle skrekkfilmer, røykbare, ulovlige, grønne substanser, «wormholes, interdimensional teleportations, simulation theory» og ikke minst metal, sludge, noise rock og fuzz. Resultatet av dette er et litt mer tilbakelent og gi-faen produkt enn Barren Womb.

 

 

Jeg kjenner nærmest lukten av pot sive ut av høytalerne som underbygger det litt lekne draget mot repeteringen som de baserer låtstrukturene sine på. Det er tidvis desperat vokal, avløst av fryktingytende gitarsoloer, alt bygget oppå en seig grunnrytme i «At Sea» som åpner splitten. Tempoet plukkes opp «It’s All Bullshit» der man igjen går for en insisterende repetering men denne gangen med en messende vokal på topp og avløsning i form av tempo- og taktskifte. Låten brytes opp halvveis med et trommefritt støy-parti før vi sakte men sikkert geleides tilbake i låten igjen med oppbyggende trommer og en småvill gitar. Det hele kulminerer i et aldri så lite kontrollert kaos.

BW

Er du noenlunde interessert i støyete musikk bør du sjekke ut dette. Bandene står trygt og fint på egne ben men det er komboen som gjør at denne utgivelsen gjør seg selv nesten uimotståelig. Når det kommer til sammensmeltningen av noise, sludge, fuzz og hardcore skal du leite lenge etter  i alle fall et norskt band som gjør det bedre og mer spennende.

Barren Womb/Grizzlor-splitten kan streames allerede nå og slippes 17. mars på Riotous Outburst.

Bjarte Malum