DSC_7562

Ha, ha – they’re all gonna die!

Synes du ikke Bare Egil Band har noe på en nettside for tøff musikk å gjøre sier du? Vel, da kan jeg først som sist informere om at Bare Egil Band, backet av musikere fra El Cuero, The Cumshots, Shinging og Oslo Ess, sparker så jævlig ræv at man kan begynne å lure på om det er noe forrykt i musikk-Norge. Hvorfor gidder et sånt stjernelag bestående av noen av Norges bestes rockemusikere å spille sammen med fjasekoppen Egil Hegerberg?

Sånn rent bortsett fra at han nok betaler dem godt, så er det helt tydelig at musikerne storkoser seg på scenen sammen med Egil. De slår seg løs i ultratøffe gitarsoloer, dundrende trommedriv og steintøffe riff og koser seg så inni helvete at det lyser pur spilleglede lang vei. I tillegg får de kveld etter kveld høre på vitsene til en av Norges morsomste menn, noe som må være ren og skjær bonus.

DSC_7566Hulen i Bergen var i går kveld godt fylt av glade, fulle bergensere, studenter og gamlinger som meg, da Egil Hegerberg, iført et merkelig haikostyme over en heldekkende spandex-drakt i gull, entret scenen sammen med Brynjar Takle Ohr (gitar), Tommy Reite (bass), Hans Frønes (gitar) og Håvard Takle Ohr (trommer). De smeller igang med høstens beste singel, Æ39, om hovedveien som går gjennom bygda undertegnede har vokst opp i. Låta er en jævlig fengende trønderrock-hyllest fra den nyeste plata, Norge På Kryss Og Tvers vol.3. Publikum er selvfølgelig med fra aller første brek fra Egil. Deretter kommer det en bråte med relativt nytt materiale fra de siste skivene, som Alle Hjerters Dag i Drammen, fotballsangen Faen i Hælvete og riffmaskina Jeg Bare fra 2010. Bandet får kjørt seg som faen, men roer tilsynelatende ned på den smektende easy listening-låta Kom Til Kongsberg. Men før låta er over, har herrene Frønes og Takl Ohr smelt til med en scat-gitar-soloduell som det ryker av! Det var bare å bøye seg i hatten og innse at Ikke Bare Bare Egil Band Band kanskje er et av landets aller, aller tøffeste og beste band. Ja, det er helt sjukt.

DSC_7635

Brynjar Takle Ohr. Ekte gitarister lager grimaser når de spiller solo!

Deretter er det klart for Egils solo-show med kassegitarklassikerne som iallefall tre håndfuller av publikum kom for å høre: Arne, Bloggsangen og Speider’n, før bandet kommer opp på scenen igjen. Egil fortalte meg i et intervju jeg gjorde tidligere på dagen at han ikke hadde noe fornuftig å si. «Jeg har ikke noe driv etter å lage låter som sier noe. Hva skulle det vært?» sa han. Men likevel kom han med et stikk til Bergens politikere om stengingen av Nygårdsparken i introduksjonen til publikumspleaseren Politimester Egil (du vet, den der «Har du no hasj?»-låta).

DSC_7639

Eminente Hans Frønes!

Til slutt var det klart for to lokale låter, den nyskrevne Værfast På Ulriken, og låta som allerede har fått klassikerstatus: Bergen Du Er Ei Fitteby før to ekstranummer, Pump Opp Oljen og Sko avslutta en helt perfekt Egil-aften på Hulen.

Jeg kan ikke få sagt det nok: Hvis du liker rock, og ikke er av typen som synes humor ikke har noe i musikk å gjøre, så gå og se Bare Egil Band når han kommer med sirkuset sitt til byen din. Dette er et forrykende live-show med så jævlig gode musikere at det er til å få kneskader av. Egil rocker balle!

I kveld spiller gjengen i Stavanger, og resten av turnelista finner du på bareegilband.no/

Av Håvard Margido Aspen

PS: Intervjuet Ruzt gjorde med Egil over en tallerken skalldyrsalat, kommer snart!

DSC_7709  DSC_7703DSC_7724 DSC_7693 DSC_7643 DSC_7615 DSC_7609 DSC_7598 DSC_7593 DSC_7569

 

Alle foto: Ruzt.no