atlanter2016Her kommer noen klisjeer: Atlanter skylte som en flodbølge over Norges fjelloverganger med debutalbumet Vidde i 2013. Atlanter fant sin helt egne unike stil med debutalbumet, og bekrefter dette med årets vanskelige andrealbum. Atlanter er bedre live enn på plate (men de er jævlig bra på plate). Atlanter tok kritikere og publikum med storm. Atlanter rocker balle, selv om gitarist/vokalist Jens Carelius «hater rock«. Atlanterbølgen er her igjen.

Sånn.

atlanterjewelsIallefall. Oslo-bandet bestående av Norges største Creed-fan Jens Carlelius, romsdalshippien Arild Hammerø (også gitar og vokal), plattdanskongen fra Storås, Morten Kvam (bass) og Jonas «The Animal» Barsten (trommer) har levert et overbevisende andrealbum med «Jewels of Crime» hvor de kjører på i kjent Atlanter-stil, det vil si afrikansk ørkenblues, tysk krautrock og amerikansk deltablues, blandet med litt madchester-bass og psykedelisk naturstimuli. Om det skal trekkes fram noen forskjeller fra debutalbumet og Jewels vil jeg si at vidde-bluesen er enda mer finslipt enn før, med mer ørkengitarer, mer spennende og perkusjon og enda mer inspirasjon fra norsk dvergbjørksopp. Det sprenges musikalske grenser ifølge Dagbladet, og Dagsavisen mener at Atlanter spiller «gjennomført dansegulv-vennlig musikk», og jeg kan ikke si meg uenig.

I kveld spiller bandet på Kvarteret i Bergen, og bandet gleder seg selvsagt til å influere Vestlandshovedstaden med sin transcendentale musikk. – Vi gleder oss selvsagt MASSE til å spille i Bergen, sier Arild til Ruzt. – Bergen er Norges desidert vakreste by, og Kvarteret er den plassen vi alltid koser oss mest på!

Ruzt anbefaler å stille opp på Kvarteret i kveld, så får du en konsert med levende, ekte, grensesprengende og innovativ rock!

Jewels of Crime er ute på Jansen Plateproduksjon!

Av Håvard Margido Aspen