The Launderettes rydder opp i krimhistorien.

Getaway_cover

Coverdesign: Johanne Hjorthol

30. august kom The Launderettes med plata «Getaway», utgitt på Little Steven sitt selskap Wicked Cool Records. Plata er basert på The Killer Inside Me fra 1952, forfattet av kiosklitteraturforfatteren som oppnådde kultustatus, Jim Thomson. Boka handler om en sosiopatisk sheriff som innleder et sadomasochistisk forhold til ei hore. Koselig bok.

Tekstene til låtene på plata er ment å fungere som en fortsettelse av historien ved bokas slutt. The Launderettes tar saken i egne hender og tar på seg rollen som såkalte ”Cleaners” og ordner opp i den misbrukte Joyce sitt forhold til monsteret av en kjæreste – Lou.

Musikken er som vi har hørt før fra The Launderettes: velprodusert 60-tallsinspirert garagerock, ispedd en del pene harmonier. Og som vanlig rykker det bra i rockefoten!

Plata åpner med en typisk Launderettes-låt, «Hot Rocks», fullendt med farfisa, tamburinshake og crispy gitarer. Og med sadosheriffen Lou Ford i bakhodet, får tekstlinja «I was the lucky one» en helt annen mening!

Det fortsetter i samme, deilige sporet, humørløftende garagerock med dystre undertoner. De mystiske noir-tendensene i tekstene understrekes av surfgitarer og luskende orgellyder. Det hele er rett og slett lekkert produsert!

Du kan danse deg ihjel til denne plata, men du kan også sette deg ned og lytte, selv om det kan bli vanskelig å sitte helt stille, for The Launderettes svinger som vanlig som faen!

Karakter: Løp og kjøp!

Av: Håvard Margido F. Aspen

Launderettes press 2013 bredde

Foto: Astrid Waller