Anmeldelse: Frk.Fryd «Tell Dine Skritt Igjen»

Frk.Fryd rocker ballene av deg! 

ffcover

Jeg skal ikke gå i «jenteband-fella», men om Bergen og Stavanger skulle arrangert en fistfight mellom sine to beste jenteband, ville jeg satsa bestemora mi på Frk.Fryd fra Stavanger mot Razika any time. Disse fire jentene har et tonn med tøff, aggressiv faenskap med seg på sin nye EP Tell Dine Skritt Igjen”. Du har helt sikkert hørt vokalist Caroline Ekeli synge «Jeg hater deg» i låta «Blod og honning» som har vært B-lista på P3 en stund.

 

Resten av EP-en er minst like fengende og hardtslående, du kan føle ballesparkene langt oppi ryggmargen, og jeg har ikke hørt så tøff og fengende poppunk på lange tider!

Det åpner nokså rolig med «Intens Røyk», men låta bygger seg sakte opp til et drittøft refreng som setter seg i foten som en krampe. Låt nr. To, «Ett løft», kjører det opp enda et hakk, før vi får allsang-garantisten «Blod og Honning». Dette er kanskje den tøffeste låta norsk rock har hørt på noen år, og det av fire 18-åringer fra Stavanger! Hvem hadde trodd?

Ja, det høres ut som lillesøstrene til Oslo Ess som har fått smaken på blod, hjemmebrent og gamle, rustne biler. De er knapt nok gamle nok til å drikke sprit (!), men det høres ut som de har spilt punk i årevis.

EP-en er deilig produsert av Yngve Andersen fra Blood Command og slippes på det amerikanske plateselskapet Braund Sound 13. September.

Karakter: Rocker til du driter på’rei! 

Av: Håvard Margido F. Aspen

Foto: Christine Arctander

Foto: Christine Arctander

2 Kommentarer

  1. Jentene er født i 93. De er dermed 20 år i år og kan derfor drikke sprit.

Legg igjen en kommentar

Your email address will not be published.

*

© 2018 Ruzt.no

Theme by Anders NorenUp ↑